Varázs Lovas Sport Egyesület

Bemutatkozás

Magunkról pár szóban? Nehéz, de próbáljuk meg.

A lovarda ötlete pár fiatal lóimádó fejéből pattant ki, hogy ők megcsinálják azt a számukra “tökéletes” lovardát, amely a lovak körül forog és nem a pénz mozgatja. Ezen fiatalok megkoptak és mi maradtunk, de mi próbáljuk a lehetőségekhez mérten tovább vinni az eszmét.

Egy kis telekhez jutottunk (kb.1 ha) Ecser és a XVII.kerület között. Ezen kezdtük álmunk megvalósítását 1998 húsvétján.

Mostanra sokat tapasztaltunk és tanultunk, hogy az élet nem olyan egyszerűen adja ezeket a dolgokat, mint ahogyan azt fiatalon és idealistán gondoltuk. Így dolgozunk és sokat tanulunk folyamatosan a lovakról, a lovarda vezetésről.

Én elvégeztem a lovas sportoktatói sulit és ezen kívül más nagy neveknél is kurzusokat végeztem, de még mindig nem vagyok a végén.

Kriszti idő közben szíjgyártó és nyeregkészítő lett és csodálatos dolgokat készít kicsiny műhelyében.

A lovarda is fejlődik. Már 8 lovunk van és elkészült a folyamatos munkára lehetőséget adó fedeles is.

A 2009-es év elején a lovarda elfordult a természetes ló kiképzés (Bala-Sa Horsmanship) irányába,amiben megtaláltuk azt a szemléletet, amivel a kezdeteknél indultunk.

2011 óta egyesületként működünk, mivel szeretnénk az oktatást is egy kicsit színvonalasabban végezni. Azóta versenyeken is részt veszünk a western kupasorozat keretében, ahol igen jó eredményeket érünk el.

Az út hosszú és rögös volt a mostani állapotig, de még közel sincs vége. Azóta sok lószerető embert sikerült magunk köré gyűjteni és mondhatjuk, hogy nevelünk is saját lóközpontú szemléletünk szerint. Azt hiszem , hogy a lovardánkban uralkodó családias hangulat, nyugodt környezet sok embert megragadott már sok helyen tapasztalható ” lovasüzem” ellenképeként.

Ha neked is fontos, hogy a ló jól érezze magát ebben a sportban, szereted a közvetlen egymásnak segítő hangulatot, érdekel a természetes lókiképzés, ami a western lovaglás alapja is, akkor keress minket bizalommal.

Magunkról nehéz írni, mert saját magunkat dicsérni nagyképűség lenne, rosszat mondani meg butaság.

Ezért ha kíváncsi vagy milyenek vagyunk látogass el hozzánk!!

VLSE - bemutatkozó